Blogg | Toyota Material Handling Norway

10 Gode grunner til å automatisere din bedrift

Skrevet av Synne Vevik | 27.sep.2024 12:05:01

Automasjon eliminerer menneskelige feil, øker sikkerheten, og reduserer kostnader. Det gir bedriften din fleksibilitet, og du får en medarbeider i kontinuerlig drift uten behov for pauser. Systemet er skalerbart, det kan omprogrammeres ved behov, og med sømløs navigering i trange rom får du høy utnyttelse av ditt lager. Resultatet er økt effektivitet og produktivitet i virksomheten. Les videre for å oppdage 10 gode grunner til hvorfor din bedrift bør ta steget mot automatisering.

Hvorfor øke effektivitet og produktivitet med automasjon? 

Innen 2025 forventes det at 50 000 lagre over hele verden vil ha iverksatt automatisering, og dermed høste fordelene av økt effektivitet og produktivitet. Automatisering kan omfatte alt fra optimalisering av lastehåndtering til forbedring av bedriftens generelle driftsprosesser, og uansett bruksområde vil det tilføre betydelig verdi. I denne artikkelen ser vi nærmere på 10 gode grunner til hvorfor automatisering kan være en smart investering for din bedrift. 

10 gode grunner til å automatisere din bedrift 

    1. Kontinuerlig materialflyt
      Gjennom automasjonsløsninger kan du sikre en uavbrutt og stabil materialflyt. Det vil resultere i langt færre manuelle operasjoner enn tidligere. Systemene kan operere kontinuerlig, 24/7, uten behov for pauser, noe som øker produktiviteten. Varehåndtering og just-in-time-levering er nøkkelen for produksjonsområder, og kan enkelt automatiseres av AGV-serien fra Toyota. Les her hvordan ASKO sikrer matforsyning til samfunnet med automatiserte trucker.

       
    2. Støtte for personalet
      Automatisering fjerner tidkrevende og repetitive oppgaver fra personalet, slik at de kan rette blikket mot verdiskapende aktiviteter. Automatiserte kjøretøy utfører oppgaver med presisjon og hastighet, noe som reduserer belastningen hos ansatte. 

    3. Effektiv påfylling og levering
      Automasjonsløsninger fra Toyota sikrer presis levering av deler og trygg transport av paller, noe som bidrar til en smidig drift og kontinuerlig produksjon. Dette er en avgjørende faktor for å opprettholde en jevn materialflyt. 

    4.  Optimalisering av lagerplass
      Automasjonsløsninger fra Toyota kan automatisk identifisere og transportere tomme paller til lagringsområder. Dette er med på å frigjøre verdifull plass, og bidrar til en mer effektiv utnyttelse av lagerområdet. 

    5. Sikkerhet
      AGV-er er programmert til å fullføre alle oppgaver trygt, og til å jobbe sammen med manuelle operatører. Sikkerhetsskannere og hindringssensorer forhindrer kollisjoner. 

    6. Forbedret lagerstyring
      Ved å implementere automasjon knyttet til lagerstyringssystemer, får du bedre synlighet og kontroll over lagerbeholdningen. Unøyaktighet vil reduseres, og det vil gi et grundigere beslutningsgrunnlag.

    7.  Energieffektivitet og redusert fotavtrykk
      Toyotas AGV-er er designet med LI-Ion batterier med automatisk lading. Du oppnår energieffektivitet, høy utnyttelsesgrad av maskinen, og lave vedlikeholdskostnader. Dette bidrar til å redusere bedriftens fotavtrykk. Automasjon gir lavere energikostnader og støtter opp mot en grønnere bedriftsprofil. 

    8. Service og support
      Toyota tilbyr komplette service- og supportavtaler som sikrer optimal drift og maksimal oppetid for AGV-systemene. Regelmessig vedlikehold, dyktige teknikere og supportteam fra Toyota Material Handling gir deg trygghet for at automasjonsløsningen alltid fungerer slik den skal. Til sammen er dette med på å redusere "total cost of ownership" på systemet.

    9. Rask avkastning på investeringen
      Investering i AGV-er gir rask avkastning, ofte innen 1-3 år. 75 % av våre installasjoner har oppnådd en payback innen 2 år, så du kan derfor forvente betydelige kostnadsbesparelser, økt produktivitet og forbedret nøyaktighet. Interessert i å lese hvor lønnsomt automasjon kan være? Se mer   

    10. Kompakt design og smidig navigering
      Toyotas AGV-er er kompakte og designet for å navigere i trange lagerområder, noe som optimaliserer bruken av tilgjengelig plass og forbedrer den totale logistikken. Dette reduserer risikoen for skader på varer, maskiner og inventar, - samtidig som det beskytter ansatte. 

 

Klar for neste steg? 

Automatisering er en måte å unngå sløsing på, og sikrer en sømløs flyt av både varer og data til enhver tid. Med Toyota Material Handling som partner kan du eliminere unødvendige prosesser, skape verdi der det er mest behov, og sikre at arbeidsstyrken suppleres med automatisering på alle relevante områder. Dette er nøkkelen til en mer effektiv og fremtidsrettet drift.

 

Interessert i å lære mer?

Vi ønsker gjerne å møte deg på Automasjon 2024 i oktober . Her får du muligheten til å se våre siste innovasjoner, diskutere løsninger med våre eksperter, og utforske hvordan vi kan hjelpe deg med å automatisere og effektivisere din virksomhet. Vi ser frem til å treffe deg der!