Blogg | Toyota Material Handling Norway

Leie eller eie AGV: Hva er det beste valget for din bedrift?

Skrevet av Synne Vevik | 04.okt.2024 10:36:54

Automatiserte førerløse kjøretøy eller Automated Guided Vehicle (AGV-er) blir stadig mer avgjørende i moderne produksjonsanlegg, lager og distribusjonssentre. De bidrar til å øke effektiviteten, redusere kostnader, og forbedrer sikkerheten i materialhåndteringen. AGV-er er drevet av elektriske motorer som er energieffektive og gir lavere miljøavtrykk enn tradisjonelle drivstoffdrevende kjøretøy. Gjennom å implementere automatiserte løsninger vil det bidra til å redusere bedriftens fotavtrykk, samtidig som energikostnadene reduseres. 

Selv om implementeringen kan gi bedriften din betydelige fordeler, krever den også nøye vurderinger. En sentral utfordring som fremstår, er: skal du leie eller kjøpe utstyret? 

Fordeler med å leie AGV-er:

Med leieavtaler har du ingen risiko med tanke på verditap, avhending og vedlikehold. En leieavtale gjør det lettere og raskere å komme i gang med automatisering, uten å binde kapital i kostbart utstyr. Det medfører at man ikke har behov for å søke om investeringsmidler i typiske budsjettprosesser, men heller reduserer de operasjonelle kostnadene når man setter systemet i drift. På samme måte kan du også oppgradere til nyere modeller etter hvert som teknologien utvikler seg, - uten å foreta store investeringer hver gang. Leieavtaler reduserer risikoen, ettersom det ikke foreligger noen kapitalutlegg før man setter systemet i drift og systemet er akseptert.

Ettersom leieavtalen ofte også inkluderer vedlikehold og support, vil det redusere uforutsette kostnader og forenkle driften. I tillegg vil en leiemulighet gi deg tid til å planlegge og budsjettere for andre investeringer fremover i tid, samtidig som du får opparbeidet deg praktisk erfaring med teknologien.  

 

Hvordan kan dette påvirke din bedrift? 

 

Gjennom en leieavtale kan din bedrift integrere AGV-er i deres allerede eksisterende produksjonslinje for å automatisere transporten av råvarer og ferdige produkter mellom arbeidsstasjoner. En slik løsning vil forbedre effektiviteten og samtidig minimere menneskelige feil.

  


Fordeler med å eie AGV-er:

På lang sikt vil det være kostnadseffektivt å eie sin egne AGV. Selv om initialkostnaden er høyere, vil det være en god langsiktig investering. Automatisering optimaliserer varestrømmen samtidig som skader, tid og kostnader minimeres. Gjennom å investere i egen AGV, vil du ha full kontroll over eget utstyr, noe som inkluderer muligheten til å tilpasse og oppgradere etter dine spesifikke behov. Dersom du planlegger å anvende AGV-er over en lengre periode, kan det derfor være mer økonomisk å investere i eget utstyr.  Virker dette interessant? Les her hvordan implementeringen av AGV-er har fungert for Tine.

 

 

Hva er det beste valget for din bedrift? 

Valget mellom å leie eller eie AGV-er avhenger av din bedrifts spesifikke behov, økonomiske situasjon, og langsiktige mål. Leie vil være en god løsning for å teste teknologien og redusere initiale kostnader, - mens kjøp kan være mer kostnadseffektivt på lang sikt. Uansett hva du velger, er det viktig å foreta en grundig vurdering av bedriftens behov for å sikre at du tar det beste valget for fremtiden. 

 

Klar for neste steg? 

Ønsker du å lære mer om hvilken løsning som passer best for din bedrift? Ta kontakt med oss i dag, så hjelper vi deg med å finne den beste løsningen for din automatiseringsreise!