5 spørsmål å stille før du kjøper eller leier en truck

Picture of Knut Nilssen

Knut Nilssen

Knut Nilssen er Rental and Used Manager i Toyota Material Handling Norway.

1 minutt å lese

Å leie en truck høres jo ganske enkelt ut. Du åpner Google og søker etter «lei truck», klikker på noen av linkene og velger hvilket selskap du skal kontakte. Dessverre krever det nok litt mer enn det.

Om du derimot vet hvilke behov du har og hvordan ditt lager ser ut før du ringer, er det mye enklere å hjelpe deg med å finne riktig truck i jungelen av trucker.

Hva er den maksimale vekten du trenger å løfte?

Det første du må vite er hvor tungt trucken kommer til å måtte løfte. Bestem fra starten den maksimale vekten og kjøp eller lei en truck som har denne kapasiteten. Ta også hensyn til størrelsen på varene du håndterer og hvilke lastebærere som benyttes for å vite hvilken gaffellengde og bredde du trenger.

Hva er den maksimale høyden du trenger å løfte til?

Etter det er bestemt maksimal vekt, må du finne ut hvor høyt du trenger å løfte. Mål høyden på din høyeste reol hvor pallen skal plasseres. Legg til 15 cm slik at du er sikker på at pallen kommer inn.

stabler toyota reoler

Hva er den maksimale høyden du trenger å løfte den maksimale vekten til?

Her blir det litt mer komplisert. Selv om en truck har en kapasitet på 2.5 tonn og 5 meter løftehøyde betyr det ikke at du kan løfte 2.5 tonn opp til 5 meter.

Les mer: Guide for restkapasitet

I hvilket miljø skal trucken kjøre?

Miljøet i området trucken skal kjøre avgjør i stor grad hvilken type truck du trenger. Nedenfor er fire ting som må vurderes:

  1. Skal trucken kjøre innendørs, utendørs eller begge deler?
  2. Hvilken type underlag skal trucken kjøre på?
  3. Hva er minimumsbredden på gangene trucken skal kjøre i?
  4. Finnes det noen høydebegrensninger for å komme inn eller ut av området?

Hvilke typer paller og varer skal håndteres?

For å forstå hvilken type gafler du har behov for, bør du se på hvilken type paller samt størrelsen av pallene og varene.

Les vår palleguide her

 

Sammendrag

Enten du skal leie eller kjøpe en truck er det lurt å være så forberedt som mulig før du tar kontakt, slik at du får riktig truck på første forsøk!

Last ned "Fordeler med å leie truck"

 

Populære artikler