Er det på tide å skifte truckdekk?

Picture of Maren Frøseth

Maren Frøseth

Maren er digital markedsfører i Toyota Material Handling Norway.

2 minutter å lese

Det å velge riktig truckdekk er kritisk for din drift. Ved å velge riktig dekk til riktig sesong, unngår du unødvendig nedetid, kostnader og ulykker. Uansett miljø, truck og industri, så har vi truckdekk som passer for deg og din drift. 

Når må jeg skifte truckdekk?

Truckdekk er en viktig komponent for enhver truck, og det er avgjørende å velge riktig dekk til trucken din, for å sikre optimal drift og sikkerhet. Toyota er en av verdens ledende produsenter av trucker, i tillegg til at vi har truckdekk til alle behov. Er du i tvil om dine dekk er utslitte eller ødelagt? Vår klare anbefaling er; er du i tvil, så er du ikke i tvil. Det vil si, bytt heller en gang for ofte enn en gang for lite. Gode dekk øker sikkerheten for deg og dine truckførere. Kontakt oss i dag for rådgivning. Våre serviceteknikere er alltid tilgjengelige for service og dekkbytte på din truck.

 

Å velge riktig truckdekk er avgjørende for å sikre at trucken din fungerer optimalt og gir god ytelse og stabilitet. Det er flere faktorer du bør vurdere når du velger truckdekk for din truck, og her er noen faktorer du bør tenke på: 

1. Type truckdekk 

Først og fremst bør du bestemme hvilken type truckdekk du trenger. Det finnes ulike type truckdekk, som kompakte, luftfylte, smittefrie og vinterdekk. Valget av dekktype vil avhenge av den type arbeid du utfører og hvilken type overflate du kjører på. Luftfylte dekk kan være det beste valget for kjøring på ujevne overflater, mens kompakte dekk har lavere rullemotstand og har derfor det laveste energiforbruket, dersom underlaget er egnet for bruk av kompakte dekk. 

2. Dimensjoner 

Det er viktig å velge riktig dimensjon på truckdekkene. Dimensjonene på dekkene vil avhenge av størrelsen på trucken din og den type arbeid du utfører. Du bør sjekke truckens brukermanual for å finne ut hvilke dimensjoner som er anbefalt. 

3. Kjøremønster 

Kjøremønsteret ditt vil også påvirke valg av truckdekk. Hvis du kjører mye på vei, vil du trenge dekk med godt grep og slitesterke egenskaper. Luftfylte dekk gir maksimal stabilitet ved høye løft og forbedret grep på ujevnt underlag. Med kompakte dekk, unngår du unødvendig driftsstans grunnet punktering.

4. Lastekapasitet 

En annen faktor du bør vurdere når du velger truckdekk, er lastekapasiteten. Det er viktig å velge dekk som kan håndtere den maksimale vekten trucken din vil bære. Sørg for å sjekke spesifikasjonene for dekkene du vurderer, og sammenlign dem med truckens lastekapasitet. 

5. Merke 

Det finnes flere ulike merker av truckdekk på markedet, og det kan være vanskelig å vite hvilket merke som er best for din truck. Sørg for å undersøke merket og se hva andre kunder har sagt om det. Det kan også være lurt å snakke med en av våre rådgivere for å få anbefalinger om hvilke merker som er best egnet for din truck. Vi tilbyr blant annet dekkmerkene Solideal, Continental, Michelin, Trelleborg, Nokian, Goodyear, Dunlop, BKT og Maragoni til en konkurransedyktig pris.

3_768x400

Valg av riktig truckdekk er en viktig investering for å sikre at trucken din fungerer optimalt og gir god ytelse og stabilitet. Ved å vurdere faktorer som type dekk, dimensjoner, kjøremønster, lastekapasitet og merke, kan du finne de riktige dekkene for din truck. Sørg for å gjøre en grundig research og snakk med en av våre rådgivere for å få anbefalinger før du tar en endelig beslutning. Uansett miljø, truck og industri, så har vi truckdekk som passer for deg. Vi har dekk i alle dimensjoner og løsninger for alt operativt utstyr innen materialhåndtering. 

Les mer om våre industri og truckdekk

Finn ut mer om vår service

 

Populære artikler