Kjøpe eller leie truck?

Picture of Knut Nilssen

Knut Nilssen

Knut Nilssen er Rental and Used Manager i Toyota Material Handling Norway.

2 minutter å lese

Leie

Er du usikker på om du skal kjøpe eller leie din neste truck? For noen er det viktig å eie sin egen truck, men for andre er det mer praktisk og enklere med langtidsleie. Noen velger også en kombinasjon av disse i sin truckflåte. For å hjelpe deg med, har vi listet tre spørsmål som du kan svare på, som vil gjøre det lettere for deg å velge om du skal kjøpe eller leie din neste truck.

leietrucker toyota

1. Kapitalbinding?

Vil du investere i trucken eller noe annet? Kanskje det finnes andre områder som gir økt produksjon og fortjeneste for din bedrift? Akkurat som ethvert kjøp, er det viktig å være realistisk når du kjøper en truck. Du må være klar over at du får det du betaler for, og at en billigere truck ikke alltid har samme standard som en dyrere. Husk også at trucken normalt faller raskt i verdi når du begynner å bruke den. Hvis du har begrensede midler til å investere i akkurat den trucken du trenger, kan det være lurt å se på langtidsleie som et alternativ.

2. Hvor mange timer vil trucken bli brukt?

Tenk deg nøye om før du anskaffer en ny truck dersom den står ubrukt store deler av dagen. Anskaffelse av en helt ny truck anbefales for virksomheter som bruker trucken opp mot et helt skift om dagen. Tenk på om du bruker trucken nok til at det er økonomisk bærekraftig.

  • Lite bruk: 3-4 effektive timer per uke – anskaff/lei en standard brukttruck. Gå gjennom hva serviceavtalen inneholder.
  • Middels bruk: 2-4 effektive timer per dag – anskaff/lei en premium brukttruck.
  • Intensivt bruk: 5-10 effektive timer per dag – anskaff/lei en ny truck.


Hva menes med driftstimer?

Effektive timer regnes når en av pumpe- eller drivmotorene er aktivert. Nøkkeltimene er de timene trucken er påslått, men ikke brukes, dvs. at den verken løfter eller kjører.

Les mer: Mål driftstiden på din elektriske truck

3. I hvilket miljø kjører trucken?

Dersom din virksomhet har et miljø hvor trucken slites mer enn normalt, er det viktig at du har service som tar høyde for mer slitasje. Du betaler da litt ekstra for utvidet service. Det høres kanskje unødvendig ut, men det vil koste deg mindre enn om trucken stopper på grunn av for lite service. I tillegg unngår du uventede kostnader på slutten av leieperioden fordi trucken er for slitt.

Alternativet er å kjøpe trucken. Da må du selv håndtere vedlikehold av trucken, og høy slitasje kan føre til mange uventede servicetimer fra din serviceleverandør.

Les mer: 5 spørsmål å stille før du kjøper eller leier en truck

Hvis du vil ha mer informasjon om fordelene og utfordringene med å leie en truck – last ned vår whitepaper hvor vi forklarer hvor langtidsleie passer best.

Hvis du i stedet har funnet ut at kjøp av truck er rett for deg, kan du starte med å se på våre kampanjetrucker her>

Last ned "Fordeler med å leie truck"

Populære artikler